De openingszin…

Weg met die snor!

De Belgische slampoëet Jee Kast (Joost Stockx) – komende vrijdag in de finale van Belgium’s Got Talent – heeft een boekje gemaakt met foute openingszinnen. Knap is dat. Ik zou nog geen boekje kunnen volschrijven met goede openingszinnen.

Ik bedenk me nu wat mijn openingszin op deze blog zou moeten worden. WordPress stelde voor ‘Hello world’ te gebruiken, maar dat doet WordPress bij ieder nieuw lid van de community, dus pas ik daarvoor.

Nadenkend over iets fouts, denk ik nu aan oud-collega Raymond die als vertegenwoordiger bij een klant nogal blunderde, omdat hij niet wist wat de uitdrukking ‘ik druk mijn snor’ betekende.

Raymond bezocht een klant – moeder en twee dochters – die in het Noord-Hollandse een lingeriezaak hebben. Knappe moeder, knappe dochter en een dochter met enige overbeharing op de bovenlip krijgen van Raymond een gratis zakelijk artikel aangeboden. Als het verhaal een week later in de krant komt, staan alleen knappe moeder en knappe dochter op de foto bij het verhaal. Raymond bezoekt weer een week later de winkel en treft daar alleen de dochter met overbeharing op de bovenlip aan. Als Raymond de dochter vraagt waarom zij niet op de foto stond, zegt zij: Nee, mij niet gezien. Bij dat soort dingen druk ik mijn snor’, waarop Raymond antwoordt: ‘Ach, dat valt toch wel mee…’

Pratend als Brugman heeft Raymond zich letterlijk en figuurlijk uit de zaak weten te kletsen, de hoon van zijn collega’s incasserend, toen hij het verhaal later aan hen vertelde.

Raymond, daarom, mede voor jou, deze foute openingszin om een vrouw aan de haak te slaan: ‘Je lijkt een beetje op mijn broer, maar die heeft geen snor’. 🙂

Advertenties

One thought on “De openingszin…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s